Athena Institute

English

Gyakori kérdések

Mikor jött létre az Athena Intézet?

Az intézmény létrehozásának ötlete 2009 tavaszán született meg. Az előkészítést követően az Athena Intézet 2010 nyarán kezdte meg működését.

Miért kutatóintézet?

Néha vegyes érzések övezik a civil szervezetek tevékenységét, időről időre megkérdőjelezve azok függetlenségét vagy professzionalizmusát. Az Athena Intézet ezzel szemben kényesen ügyel függetlenségének fenntartására és szakmai integritásának megőrzésére; az Intézet minőségre és objektivitásra törekszik, tevékenységének fókuszában a bizonyított tények állnak.
Emiatt az Athena Intézettel kapcsolatban nem használjuk a civil szervezet meghatározást, bár tudomásul vesszük, hogy mások időnként ezt teszik.

Hogyan léphetek kapcsolatba Önökkel?

Intézetünkkel könnyedén kapcsolatba léphet a honlapunkon keresztül a kapcsolat fülre kattintás után megjelenő megfelelő mezők kitöltésével.

Milyen alapon választják ki projektjeiket?

Az Athena Intézet tevékenységének fókuszában az extrémizmussal és terrorizmussal szembeni fellépés, valamint a társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatóság előmozdítása áll. A felmerülő elképzelések közül ennek megfelelően elsősorban az alapján választunk, hogy e célok megvalósításához egy projekt mennyiben járul hozzá.

Állást foglal az Athena Intézet pártpolitikai kérdésekben?

Az Athena Intézet tevékenysége szigorúan pártpolitika-semleges. Így az Athena Intézet nem foglalkozik pártpolitikai kérdésekkel, az azokat övező vitákban nem foglal állást. illetve nem kötelezi el magát egyetlen párt, avagy annak egy jelöltje mellett sem.