Athena Institute

English

Az Intézetről

Athéné a civilizáció, az igazságos háború, a jó kormányzás és az oktatás olümposzi istennője a görög mitológiában. A pallasz jelző, amely fegyverforgatót jelent, a harcok hevében is igazságot szolgáltató Athénére utal.

Az Athena Intézet egy független kutatóintézet, amely 2010-ben alakult, hogy védje, erősítse és továbbgondolja azt a kulturális és civilizációs komplexumot, amelyet Európának nevezünk.

Kutatóink az Intézet létrehozását követő években elsősorban a nemzetközi és belbiztonság egyes területeire koncentráltak, melynek köszönhetően az Athena Intézet hamarosan vezető szervezetté nőtte ki magát az olyan nem hagyományos biztonsági fenyegetések területén, mint az extrémizmus és a terrorizmus. Ezt követően az Intézet kiterjesztette kutatási területét egyéb olyan alapvető fontossággal bíró és egész Európát érintő témákra, mint a társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatóság, annak érdekében, hogy a legkárosabb trendeket ellenpontozza, ezzel járulva hozzá minden európai polgár emberi méltóságához, biztonságához és prosperitásához.

Az Athena Intézet egy független és pártatlan európai szervezet, melynek székhelye Budapesten található.